Missie

Missie

 

De stad Antwerpen stimuleert een zinvolle en duurzame omgang met het cultureel erfgoed in Antwerpen

De Erfgoedcel Antwerpen laat de mensen de rijkdom van het culturele erfgoed ontdekken en beleven. Zij doet dat door middel van projecten, communicatiemiddelen en beleid(sondersteuning) om participatie van het publiek en de erfgoedsector te bevorderen.

De Erfgoedcel Antwerpen - als een cel binnen het Museum aan de Stroom (MAS) | Erfgoedforum - neemt de ruimere extra-muros werking van het MAS | Erfgoedforum op zich en werkt mee aan het verhaal van de stad Antwerpen. De Erfgoedcel Antwerpen richt zich daarom onder meer op de extra-museale en collecties aanwezig in alle districten van Antwerpen.  

De Erfgoedcel Antwerpen onderhoudt en bevordert de netwerking, in en vanuit Antwerpen, van wijk tot district, van district tot stad, van stad tot Vlaanderen. Zij doet dat met het oog op een brede en kwaliteitsvolle erfgoedzorg en ter versterking van de uitwisseling van expertise en ideeën en van praktische samenwerkingsverbanden in en vanuit het erfgoedveld.

De Erfgoedcel Antwerpen heeft de specifieke rol het culturele erfgoed in al zijn verscheidenheid in kaart te brengen en in haar maatschappelijke context te situeren om er zo waardering voor op te wekken bij de vele gmeenschappen in de stad en daarbuiten.

 

De Erfgoedcel Antwerpen is volledig opgenomen in de overkoepelende werking van het MAS.
Deze website wordt dus niet meer actief bijgewerkt. Je vindt hier wel nog informatie over de vroegere projecten van de Erfgoedcel Antwerpen. Nieuwe informatie over de Antwerpse erfgoedwerking kan je nu vinden in de rubriek 'MAS in de Stad' op
www.mas.be

Erfgoedcel:Antwerpen
Paginatitel:
Webadres:/item.php?itemno=1_4_13&lang=NL