Print Publicaties | Producten >> Boeken | Catalogi

Boeken | Catalogi

Boeken | Catalogi
 Weergave:


Omslag Gids Sint-Andrieskerk © Erfgoedcel Antwerpen

In juni 2008 lanceerden de Monumentale Kerken Antwerpen gloednieuwe bezoekersgidsen voor de Sint-Andrieskerk, Sint-Carolus Borromeuskerk, Sint-Jacobskerk en Sint-Pauluskerk. Eerder bestond al de bezoekersgids van de kathedraal. Alle gidsen zijn in vier talen verkrijgbaar.

-> meer
Interieur van de Egyptische tempel, circa 1900-1915 - Copyright: Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen

De sterren in ZOO beeldig zijn niet de dieren maar hun uitgelezen verblijfplaatsen, de beeldhouwwerken, de bijzondere architectuur en de historische monumenten van ZOO Antwerpen. Ruim 160 jaar, heeft de Zoo al naargelang de noden van de tijd, gebouwd en verbouwd in hartje Antwerpen. De Zoo is warempel een ‘dierenstad in de stad’, trend- en stijlgevoelig. ZOO beeldig is een visuele en geschreven ontdekkingstocht doorheen de Antwerpse dierentuin. Het is een kijk-, lees én wandelboek.

-> meer
Cover Schoonselhof nu! - Copyright: 2005 de auteurs en de Erfgoedcel Antwerpen

Een begraafplaats is een oord van herinnering, een stenen archief. De begraafplaats Schoonselhof is dat voor Antwerpen bij uitstek - maar het is geen afgesloten archief: het funeraire cultureel erfgoed van Schoonselhof leeft, in de stad en voor de stad, voor de provincie en de regio. Schoonselhof nu! laat dit zien.

-> meer
Cover van Rubens tot Germinal - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen

Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling 'Van Rubens tot Germinal. Ekeren, tussen polder en stad' (20/08-26/09/2005) in het kader van 850 jaar Ekeren.

-> meer
Cover Anniversarium P.P. Rubens - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen 2004

'Anniversarium P.P. Rubens', wandelconcert ter herinnering aan de dood en de begrafenis van P.P. Rubens (1640). Zondag 13 juni 2004 (om 16 uur en om 18 uur), Sint-Jacobskerk Antwerpen.

-> meer
Cover Van Moderne Makelij 1952 - 1977 - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen en de auteurs 2002

'Van Moderne Makelij 1952 - 1977. De Kortrijkse Kunstwerkstede De Coene in Antwerpen' is de catalogus van de tentoonstelling met dezelfde titel in de districtshuizen van Merksem en Deurne (29/03-26/05/2002).

-> meer
Expo '58. Het wonderlijke feest van de fifties

In 2008 is het precies vijftig jaar geleden dat de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel plaatsvond. De herinnering aan Expo '58 leeft nog altijd bij ontelbare mensen.


-> meer
Cover Antwerpen stript - Copyright: BMP uitgeverij

Ontdek Antwerpen in de voetsporen van uw striphelden. Suske en Wiske, Jommeke, Kiekeboe en zoveel andere helden uit het beeldverhaal wijzen u in vier wandelroutes de weg door de stad.

-> meer
Cover Lijn 13-Protteknie - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen

'Lijn 13-Protteknie. Petrol Zuid' is de catalogus van de voorstelling-tentoonstelling met dezelfde titel.

-> meer
Cover Cinema Roma - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen en de auteurs 2003

'Cinema Roma. Over de Roma en het Rex-concern van Georges Heylen' is een uitgave binnen het (tentoonstellings)project 'Hollywood aan de Schelde - Cinema Roma' dat liep van 8 augustus tot en met 7 september 2003.

-> meer
Cover Schrijvers op Linkeroever - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen, AMVC, Wim Strecker en de auteurs 2003

'Schrijvers op Linkeroever. 55 straten, 8 gedichten, 8 verhalen' is een "wie is wie" van Linkeroever, een gids over de schrijvers en romanpersonages die meer dan vijftig straten, pleinen en lanen op Antwerpen Linkeroever met hun naam sieren.

-> meer
Cover Wie zoet is, krijgt lekkers - Copyright: Stadsbibliotheek Antwerpen & Erfgoedcel Antwerpen

Publicatie bij de tentoonstelling 'Wie zoet is, krijgt lekkers. Oude kinderboeken, nieuwe illustraties'.

-> meer
Cover Madonna - Copyright: Voor Kruis en Beeld vzw | Erfgoedcel Antwerpen | de auteurs 2002

'Madonna. Beelden van Maria in de Antwerpse binnenstad' is een verzameling wetenswaardigheden over de Maria-gevelbeelden binnen de Leien.

-> meer
Cover Het Laatste Avondmaal van Wilrijk - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen

De tentoonstelling 'Het Laatste Avondmaal van Wilrijk. Restauratieprojecten: verleden en toekomst' put uit twee soorten werken: de gerestaureerde en nog te restaureren werken, met als scharnier Het Laatste Avondmaal van Wilrijk.

-> meer
Cover Stadsbeelden Antwerpen - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen

De publicatie 'Stadsbeelden Antwerpen. Anno 2001' is een initiatief van het Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst Middelheim en werd gerealiseerd met de steun van de Erfgoedcel Antwerpen.

-> meer
Cover Schatten uit het Stadsarchief - Copyright: Stadsarchief Antwerpen

Nederlandstalige bezoekersgids naar aanleiding van de tentoonstelling 'Schatten uit het Stadsarchief. Recente restauraties' in het Rubenshuis van 23 juni tot 3 september 2000.

-> meer
Cover Treasures from the Stadsarchief (City Archives) - Copyright: Stadsarchief Antwerpen

Engelstalige bezoekersgids naar aanleiding van de tentoonstelling 'Schatten uit het Stadsarchief. Recente restauraties' in het Rubenshuis van 23 juni tot 3 september 2000.

-> meer
Erfgoedcel:Antwerpen
Paginatitel:
Webadres:/product.php?catid=44&itemno=&lang=NL