Print Projecten >> Erfgoedzorg

Erfgoedzorg

Erfgoedzorg

De projecten die achter de schermen verl(o)(ie)pen en geen publieksmoment ken(n)(d)en, worden chronologisch gerangschikt. Het meest recente project bevindt zich bovenaan.

Via de knop Weergave: Detail - Lijst hiernaast kan je kiezen tussen:

  • een detailweergave: fotootje, titel en korte omschrijving
  • een lijstweergave: enkel titel

Door op -> meer of de titel te klikken kom je op de detailfiche van het project terecht.

Zoekt u informatie over een project dat niet in dit overzicht voorkomt? Kijk dan even onder de rubriek Archief. Vindt u het ook daar niet terug, dan kan u de zoekfunctie bovenaan dit scherm gebruiken om in het webarchief te zoeken.

 Weergave:


Voorbeeld van opslag op de Luchtbal - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen

MAS | Erfgoedcel Antwerpen begint in maart 2009 met een uitgebreid onderzoek naar erfgoed en erfgoedorganisatie in de negen Antwerpse districten. De resultaten van het onderzoek moeten leiden tot een onderbouwd lokaal erfgoedbeleid.

-> meer
Logo DICE - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen

Er is een grote behoefte aan een eenvoudig object registratie programma om de inventarisatie snel en voorspoedig te laten verlopen. De Erfgoedcel Antwerpen tracht met het project DICE (Digitale Inventarisatie Cultureel Erfgoed) aan die nood tegemoet te komen. DICE is nu gratis te downloaden als ACCESS applicatie en eind 2008 is een MSSQL versie beschikbaar.

-> meer
Inventarisatie in het Districtshuis Deurne - Copyright: Erfgoedcel Antwerpen

Een erfgoedconsulent beschrijft bij dit objectregistratie-project het erfgoed in de verschillende districtshuizen.

-> meer
De Beeld in de stad Poetsploeg - Copyright: Middelheimmuseum

Standbeelden in de openbare ruimte zijn kwetsbaar. Het Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst Middelheim vormde de Beeld in de Stad-Poetsploeg voor het reinigen en onderhouden van de beelden in de stad. De steun van de Erfgoedcel Antwerpen versterkte de werking.

-> meer
Erfgoedcel:Antwerpen
Paginatitel:
Webadres:/product.php?catid=62&itemno=&lang=NL