Print Pers >> Erfgoeddag 2008 Wordt verwacht:

Erfgoeddag 2008 Wordt verwacht:

    Naar overzicht    

 

    Erfgoeddag Wordt verwacht: 13 april  2008

Wordt verwacht: neemt (het denken over) de toekomst als uitgangspunt. Mensen probeerden, en proberen nog steeds, het onvatbare van de ‘toekomende tijd’ op de een of andere manier te begrijpen en hier op in te spelen. Het vooruitgangsdenken, Expo ’58, het wetenschappelijke positivisme, de weg naar de hemel/hel/vagevuur, het klavertje vier, science fiction en de utopie…het zijn maar enkele voorbeelden uit de enorme culturele erfgoedschatkamer.  

In Antwerpen hebben 36 erfgoedbewaarders en erfgoedzorgers hun verzameling (opnieuw) bekeken in het licht van dit thema toekomst. Zoals bij elke Erfgoeddag is het een ontdekkingstocht met resultaten die onze verwachtingen bevestigen maar evengoed verrassende vondsten. Drie deelthema’s maken de keuze uit het rijke Antwerpse aanbod overzichtelijk.

 

 

 

Last minute info:

Info m.b.t. openbaar vervoer

Brochure gegevens correct onder voorbehoud. Check voor alle veiligheid website De Lijn: www.delijn.be

Met de speciale dagpas van de Lijn kan u op zondag 13 april onbeperkt met tram en bus reizen.

Deelnemer 6: Erfgoedcel Antwerpen | MAS

Workshop: My MEMORY of the WORLD in 2054: inschrijven nog steeds mogelijk via: http://w2054.blogspot.com/

• Deelnemer 13: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Interactieve presentatie en lezing: Een museum voor de 21ste eeuw afgelast. Gratis toegang tot de vaste collectie wel mogelijk.

Deelnemer 14: MAS | Nationaal Scheepvaartmuseum

Programma AmuseeVous (Soirée d'O): klik hier!

De West-Hinder kan jammer genoeg niet bezocht worden op Erfgoeddag wegens dringende werkzaamheiden.


Meer informatie: bezoek de Erfgoeddag 2008 minisite

 
Titel:Erfgoeddag 2008
Ondertitel:Wordt verwacht:
Type:evenement
Datum:13 april 2008
Locatie:diverse locaties in Antwerpen
Openingsuren:zondag: 10-18u
Prijs:gratis
URL:http://www.erfgoeddag.be
Partner:Een initiatief van de archief- en de museumsector, de erfgoedcellen, de sector volkscultuur, gemeenten en provincies.
Ondersteund door de erfgoedsteunpunten Culturele Biografie Vlaanderen vzw en het Vlaams Centrum voor Volkscultuur vzw en door de Vlaamse overheid.
Campagnebeeld Erfgoeddag 2008 Wordt verwacht
Campagnebeeld Erfgoeddag 2008 Wordt verwachtDe vrede mensch in ’t jaar 3000. Toekomstroman door Theo Huet. © Scan gemaakt voor AMVCDe plannen van Claus en Kaan combineren een respectvolle restauratie van het bestaande KMSKA museum met een rationele inbreiding van een nieuw museum. © KMSKA Droom de Stad 2007: Bladzijde uit dromenboek door Renée 10 jaar, ’t Speelscholeke-De Kruin. Hertstraat 7, 2100 Deurne. ©  FelixArchief De maquette van het toekomstige Museum aan de Stroom. © Collectiebeleid, Michel WuytsWordt verwacht... de oplevering van de fraai gerestaureerde laat 17de-eeuwse Antwerpse Madonna (Keistraat 14) door Studio Steen van de afdeling Conservatie/Restauratie van de Campus Academie (Hogeschool Antwerpen). © Foto Wim Strecker. De tijd als een cirkel: Bardo-toren, Nepal 19e eeuw. © Etnografisch MuseumHet Laatste Oordeel: de zeven werken van Barmhartigheid en de zeven hoofdzonden. 15e eeuw. © Maagdenhuismuseum OCMW Antwerpensfeerbeeld Erfgoeddag 2007 (Niet te schatten) © stad AntwerpenSfeerbeeld Erfgoeddag 2007 (Niet te schatten) © stad AntwerpenSfeerbeeld Erfgoeddag 2007 (Niet te schatten) © stad AntwerpenSfeerbeeld Erfgoeddag 2007 (Niet te schatten)
Erfgoedcel:Antwerpen
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=163&catid=71&lang=NL